How do scouts in Slovakia deal with the Corona outbreak? By turning to their old traditions of devoted community service. In this seminar you'll learn more about what they do, how they do it, and why.
This session will be held in English, and is given in cooperation with Slovenský skauting
Vi dammar av den klassiska gamla scoutaktiviteten organisationstävlingen och förvandlar den till en online jakt där alla kan delta på sina egna villkor hemma framför datorn. För att lösa uppgifterna kommer du behöva prioritera rätt, googla rätt på både kunskapsfrågor och hitta mer komplicerade lösningar och till sist kunna navigera dig något sånär på sociala medier. Målgruppen är ungdomar, både gamla och unga sådana.
Vill du vara med i en datorspelsturnering för scouter? Då kan du passa på nu! Denna helgen kommer det hållas en fantastiskt underhållande turnering av Hedgewars. Men då undrar ni säkert “Vad är Hedgewars?”. Jo! Hedgewars är ett datorspel liknande Worms fast GRATIS, så alla kan vara med! I spelet styr man igelkottar med målet att bli den sista igelkotten. Vill du vara med så kan man ladda ner spelet via https://www.hedgewars.org/download.html.
Men om du känner att du kanske inte känner för att spela utan bara se när de riktiga “proffsen” spelar så kan man följa finalen via https://www.twitch.tv/viral2020/ där det kommer livesändas.
Scouternas folkhögskola erbjuder Leda scouting i korthet - digitalt! Leda scouting är utbildningen som gör dig tryggare i din ledarroll, om du så vuxit upp i Scouterna eller kanske är förälder som nyligen börjat som ledare. Här lär du dig om Scouternas program och hur du planerar ett scoutmöte. Du får förståelse för vad det lyssnande och stödjande ledarskapet i Scouterna innebär. Helt enkelt: vad som gör scouting till scouting!
En av de vanligaste frågor som ledare ställer är ”hur anpassar jag ledarskapet för barn och unga med t ex ADHD eller autism?”
Scouterna vill göra verksamheten mer tillgänglig för barn och unga med ADHD eller autism. Mycket i scoutverksamheten är redan bra: Vi arbetar med små grupper, vi sätter tryggheten i första rummet och vi är ute mycket i naturen. Men vi kan bli bättre!
Detta är en en workshop på grundnivå, något förkortad för att passa det digitala formatet.
Plötsligt händer det. Den första mensen. Du har förmodligen många menstruerande i din omgivning; syskon, kompisar, kollegor - och nu också din nya äventyrsscout! Har du koll på allt som kan vara bra att veta? Känner du dig trygg med att föra en öppen och dialog med dina scouter om det? Studier visar att många unga tar till sig den syn på menstruation som finns i ens omgivning, till exempel från vuxna i ens närhet och media. Tyvärr är den rådande synen oftast är negativ. Scoutledare är viktiga förebilder för många barn och unga. De har en enorm potential att bidra till en avdramatiserad, kunskapsbaserad och öppen syn på mensen - vilket på sikt innebär stärkt självkänsla, positiv kroppsuppfattning och god hälsa!
Viral och MENSEN - forum för menstruation vill ge dig som scoutledare kunskap och verktyg för att förändra sättet vi pratar om mens, så att du känner dig trygg i att ta menssnacket med dina scouter! Givetvis är föreläsningen öppen för alla, och vänder sig till alla scoutledare oavsett könsidentitet.
Hur får man kåren att växa? Hur får man den häftiga hajken?
Allt börjar med en idé. Den idén blir en dröm… Låt det inte stanna vid en dröm. Förverkliga drömmen genom SMARTA mål och handlingsplan. Detta är den första grunden för att man skall gå vidare och göra drömmarna till verklighet. Föreläsningen är ett smakprov av ledarkursen från Ledarskapsöns Leda kår.
Att vara ideellt engagerad kan vara fantastiskt, men det kan också betyda mycket arbete, stort ansvar och sena kvällar och tillsammans med andra saker som händer i livet kan det bli för mycket.
Under workshopen berättar Emma om stress och ger konkreta tips och verktyg, både för er som grupp och för dig som individ, för att göra det mer roligt och mindre jobbigt att vara engagerad. Det handlar om att prioritera, skapa återhämtning och ta vara på det som är roligt för att vi ska hålla i längden. Och det är viktigt, både för dig själv och för det du brinner för.
Vi märker mer och mer av en hårdare ton i samhället, kanske även på Scouterna. Vilka ord använder vi mot varandra och vad får de för betydelse? Hur hänger det ihop med grövre våld och hur kan vi förebygga det i Scouterna och i samhället? Tillsammans tittar vi på hur grovt och lindrigt våld hänger ihop, vad normer har för betydelse och vad just du kan göra för att förändra. ”Det börjar inte med mord… det börjar med ord”, Tobias Rawet, överlevare efter förintelsen.
Passet är både en introduktion till att våga använda civilkurage i din vardag samt en introduktion till att arbeta med våldsprevention tillsammans med dina scouter.
The Central European Jamboree is a biannual event that tracks its roots all the way back to 1931, each camp being hosted by either Czechia, Slovakia, Hungary or Poland. In this seminar we'll present the ideas behind the camp and talk about how our four countries cooperate on this event.
This session will be held in English.